نصب وال هنگ
اجرت و نحوه نصب وال هنگ و استراکچر وال هنگ
تلفن : 09129750376-22537778 سراسر تهران, شبانه روزی
وال هنگ یا توالت فرنگی دیواری, نوعی توالت فرنگی است که زیرکار نصب شده و توالت فرنگی توکار نیز نامیده میشود. از خصوصیات نصب وال هنگ میتوان به شکیل بودن سرویس بهداشتی و اشغال فضای کمتر وال هنگ نسبت به توالت فرنگی های روکار است. در کنار کیفیت بالایی که این نوع توالت فرنگی های دارند, امکان نظافت و تمیزی بیشتری است که به ظاهر سرویس بهداشتی میبخشند. به دلیل توکار بودن وال هنگ, معمولا تولیدکنندگان درجه یک اقدام به تولید این محصول کرده و به همین دلیل قیمت بالاتری نسبت به توالت فرنگی های معمولی دارند.
وال هنگ های دارای یک بخش پنهان بوده و یک بخش هم مشخص است. بخش پنهان وال هنگ شامل لوله کشی, استراکچر, مخزن, پیچ, شیرالات و شلنگ های وال هنگ است که در زیر دیوار کار گذاشته میشوند.
بخش پیدای وال هنگ نیز شامل کاسه توالت وال هنگ و جعبه کلید و دکمه های وال هنگ میباشد.
نصب وال هنگ معمولا با نصب شیرآلات توکار انجام شده و به دلیل مهارت خاصی که نیاز دارد, توسط معدودی از مجریان لوله کشی و نصاب شیرالات انجام میشود.
نحوه نصب وال هنگ
نصب وال هنگ در در دو مرحله صورت میگیرد. از لحاظ ساختار وال هنگ دارای استراکچر, مخزن پرکن توالت فرنگی و کاسه وال هنگ است. لوله, شلنگ و یراق آلات وال هنگ نیز از دیگر تجهیزات موجود در پک بسته بندی وال هنگ بوده که برای استحکام و ارتباط بین لوازم وال هنگ نصب میشوند.
نصب وال هنگ در دو مرحله انجام میشود. مرحله اول نصب استراکچر و مخزن وال هنگ بوده و مرحله بعدی که پس از کاشی کاری انجام میشود, نصب کاسه وال هنگ و کلیدهای مربوطه است.
البته پیش از اقدام به نصب وال هنگ, بایستی یک جانمایی و لوله کشی مناسب برای وال هنگ انجام شده باشد. جانمایی وال هنگ با توجه به عدم مزاحمت برای استفاده از وال هنگ و حفظ فاصله مناسب با در, دیوار و دیگر تجهیزات سرویس بهداشتی است.
مساله دیگر در جانمایی , لوله کشی وال هنگ است که به خصوص در مورد لوله کشی فاضلاب که مهم ترین قسمت آماده سازی نصب وال هنگ است.
لوله کشی وال هنگ
لوله کشی وال هنگ شامل دو بخش لوله کشی آب و لوله کشی فاضلاب وال هنگ است. لوله کشی آب وال هنگ برای تغذیه مخزن آب وال هنگ بوده و شامل یک شیر سرد است که روی آن یک شیر پیسوال متصل میشود. اغلب مدل های وال هنگ به خصوص مدل های خارجی در داخل پک خود یک شیر پیسوار داشته و شلنگ های مربوطه آن نیز وجود دارند.
شیر پیسوار توسط یک شلنگ رابط به مخزن نصب شده و میزان آب مخزن توسط شناور وال هنگ کنترل میشود. با فشردن شاسی تخلیه, مکانیزم تخلیه شروع شده و آب مخزن توسط یک لوله معمولا سایز 40 میلیمتر به سمت کاسه وال هنگ سرازیر میشود. این لوله از زیر مخزن کمی بالاتر از لوله فاضلاب وال هنگ به کاسه وال هنگ متصل میشود.
بعد از جانمایی از مسیر ایمن این لوله کشی انجام میشود. مرحله اصلی کار لوله کشی فاضلاب وال هنگ است.
لوله کشی فاضلاب وال هنگ
لوله کشی فاضلاب وال هنگ, مهمترین بخش از آماده سازی نصب وال هنگ است. سایز لوله فاضلاب وال هنگ سایز 110 است. لوله کشی فاضلاب توسط یک زانویی از ارتفاع کف تمام شده, حدود 25 تا 35 سانتیمتری برای نصب کاسه در داخل دیوار آماده سازی میشود. در صورت اجرای کار نوساز بایستی کمترین مسیر افقی به سمت لوله اصلی رایزر در نظر گرفته شود.
در صورت بازسازی و نصب وال هنگ نیز شیب بندی مناسب همراه با اتصال و تست مناسب لوله کشی فاضلاب بسیار ضروری است. به دلیل تغییرات و جابجایی های احتمالی که در حین عملیات کاشی کاری و کف سازی انجام میشود, در لوله کشی فاضلاب وال هنگ نیاز به تجربه و مهارت کافی در لوله کشی نیاز است, چرا که به نوعی میتوان لوله کشی فاضلاب وال هنگ را اساس نصب استراکچر و جانمایی توالت وال هنگ قلمداد کرد.
اهمیت این موضوع به دلیل این است که در صورت نیاز به اصلاح و جابجایی محل نصب وال هنگ یا استراکچر, پروسه نصب وال هنگ کمی پیچیدگی شده و زمان و هزینه آن افزایش پیدا میکند. به علاوه ممکن است نتیجه دلخواه حاصل نشود.
استفاده از کمترین اتصالات ممکن نیز بایستی در لوله کشی فاضلاب وال هنگ مدنظر قرار بگیرد.
نصب استراکچر وال هنگ
استراکچر وال هنگ یک چهارچوب معمولا فلزی است, که برای قرار دادن مخزن و پیچ کردن کاسه توالت در داخل دیوار کار گذاشته میشود. شاقول بودن و تراز بودن استراکچر از مهمترین قسمت های نصب این بخش از نصب وال هنگ است. اکثر استراکچر های وال هنگ دارای پیچ های هستند که کاسه به آنها آویزان میشود.
ضخامت دیواری که قرار است استراکچر روی آن نصب شود, بایستی حداقل 20 سانتی متر باشد. محل نصب منبع آب و باکس تعمیرات و محل نصب دکمه های وال هنگ نیز در استراکچر مشخص است.
نصب استراکچر و محکم سازی آن روی دیوار میتواند توسط مصالح ساختمانی, پیچ رولپلاک یا رول بولت باشد. در صورت عایق بودن سرویس بهداشتی, بایستی مراقب بود, تا به کف سرویس بهداشتی آسیب نرسد.
بعد از نصب استراکچر, مخزن, شیر و شلنگ, مکانیزم تخلیه وال هنگ نصب شده و لوله پرکن کاسه از سمت بالا و لوله فاضلاب کمی پایین تر جهت نصب کاسه وال هنگ, کمی بیرون از محل کاشی کاری منتظر میمانند. بهتر است برای جلوگیری از ورود اجسام خارجی درپوش های این لوله ها نصب شوند.
نصب کاسه توالت وال هنگ
نصب کاسه توالت وال هنگ معمولا روی دو پیچی که به استراکچر نصب هستند, انجام میشود. پیچ های فابریک بهترین وسیله برای تحکیم وال هنگ بوده و از به کار بردن تجهیزات متفرقه اجتناب کنید. در هنگام نصب کاسه نیز تراز و شاقول فراموش نشود. اغلب برندهای وال هنگ دارای آکس کاسه 18 تا 23 سانتیمتر هستند.
در هنگام تنظیم و نصب استراکچر و پیچ های نصب کاسه, بایستی از کف تمام شده در حدود 40-45 سانتیمتری نشیمنگاه و پیچها در ارتفاع 33 تا 35 باشد. در نصب وال هنگ های خارجی مانند گبریت, شواب, شل, آلکاپلاست و گروهه این ارتفاع توسط یک علامت وجود داشته که ارتفاع یک متری از کف تمام شده را نشان میدهد.
ارتفاع والهنگ از کف تمام شده
کمترین ارتفاع وال هنگ از کف تمام شده را میتوان حداقل 22 سانتی متر دانست. البته برخی از مدل های وال هنگ با این ارتفاع نیز قابل نصب نبوده و در هنگام نصب استراکچر و لوله کشی فاضلاب به این فواصل توجه نمود. ارتفاع پیچ ها در حدود 33 تا 35 و ارتفاع نشیمنگاه وال هنگ بایستی 40 تا 45 سانتیمتر باشد.
نصب وال هنگ های خودشور و بیده دار هم مانند وال هنگ های معمولی بوده, با این تفاوت که یک شیر جداگانه برای شستشوی کاسه داشته و بعضا از یک شیر برقی استفاده شده و سیم کشی وال هنگ نیز جداگانه انجام میشود.
نکات مهم در نحوه نصب وال هنگ
علاوه بر مهارت و تجربه در نصب وال هنگ, برخی اوقات سهل انگاری و فراموش کردن برخی از نکات مهم ممکن است به بروز اشتباهاتی شود که هزینه و زمان بسیاری را هدر میدهد. از این رو بهتر است در هنگام لوله کشی و نصب وال هنگ نکات زیر را ملاحظه کنید.
- دقت در ارتفاع نصب استراکچر و پیچ های نصب کاسه وال هنگ
- نصب صحیح پیچ های کاسه روی استراکچر
- نصب دقیق شیر پرکن و شیلنگ آن
- برآورد دقیق از استحکام دیوار و نصب استراکچر وال هنگ روی آن
- تست آب بندی, لوله کشی آب و فاضلاب پیش از کاشی کاری
- نصب و رگلاژ صحیح شناور, سیفون و مکانیزم تخلیه
اجرت نصب وال هنگ
با توجه به تخصص و زمانی که در اجرای لوله کشی و نصب وال هنگ نیاز است, اجرت نصب وال هنگ بسته به شرایط نصب متغیر است. در صورت نیاز به لوله کشی در هنگام بازسازی سرویس بهداشتی ممکن است, دستمزد لوله کشی و نصب وال هنگ در حدود 2 تا 5 میلیون تومان تمام شود. نصب استراکچر و کاسه وال هنگ در صورت آماده بودن لوله کشی نیز در حدود 1 تا 2 میلیون هزینه داشته و نصب کاسه وال هنگ نیز بین 600 تا 1 میلیون تومان اجرت دارد.
البته ممکن است حجم و اندازه کار نیز در اجرت نصب وال هنگ موثر باشد. مسلما افزایش تعداد وال هنگ در کنار سایر شیرالات هزینه های نصب وال هنگ را کاهش میدهد. نصب برخی از مدل های وال هنگ مانند نصب وال هنگ فلاش تانک ایران توسط شرکت های مربوط انجام شده و در محدوده شهر تهران هزینه کمتری دارد.
در پایان مراحل مختلف لوله کشی و نصب وال هنگ لازم است, یادآورید کنیم که پروسه لوله کشی و نصب وال هنگ زمانبر بوده نیاز به تجربه زیادی دارد.