روش لوله کشی ساختمان
آشنایی با چند روش لوله کشی ساختمان
اجرا و تعمیرات لوله کشی فاضلاب , آب , شوفاژ و گاز
نصب و تعمیرات موتورخانه , شوفاژ و گاز
تلفن : 09129750376-22537778 سراسر تهران
در ادامه با انواع لوله کشی ساختمان آشنا شوید .
علل روش لوله کشی ساختمان
لوله کشی کلکتوری و انشعابی , لوله کشی از کف , زیرسقفی و رایزری , از متداولترین روشهای اجرای لوله کشی ساختمان هستند . این روشها از لحاظ اجرای لوله کشی بوده و روشهایی نیز در باب استفاده از متریال و اجناس مختلف وجود دارند که در انواع لوله کشی مختلف یکسان نبوده و تفاوت بسیار زیادی دارند .
لوله کشی با لوله های پلیمری و یا فلزی هم از انواع روش لوله کشی ساختمان هستند که در از نظر استفاده از جنس مدنظر مجریان و کارفرمایان هستند .
برخی از انواع لوله کشی نیز اغلب از یک روش خاص استفاده میشود که دلایل فنی و علمی خود را دارد .
لوله کشی کلکتوری
از لحاظ نوع انشعاب گیری لوله کشی ساختمان به دو روش لوله کشی کلکتوری و لوله کشی انشعابی تقسیم بندی میشوند . در لوله کشی فاضلاب فقط لوله کشی انشعابی اجرا شده و در لوله کشی گاز نیز عمدتا این روش اجرا میشود .
منتها در لوله کشی آب و گرمایش آپارتمانها و در موتورخانه در ساختمانهای نسبتا مدرن از روش کلکتوری یا تلفیقی از روش کلکتوری و انشعابی استفاده میشود .
روش کلکتوری از لحاظ هزینه خرید لوله اتصالات و اجناس گرانتر تمام شده و اجرای آن نیز بسیار گرانتر است , این وجود بخاطر مزایایی که دارد در ساختمانهای مخصوصا لولکس بسیار توصیه میشود .
لوله کشی انشعابی
لوله کشی انشعابی یک روش سنتی برای اجرای لوله کشی است . هرجا که احتیاجی به این بود که یک لوله به یک سمت برود با استفاده از یک سراهی متناسب با سایز لوله اصلی و فرعی یک انشعاب از لوله اصلی گرفته و به سمت مقصد لوله کشی فرعی را اجرا میکنیم .
لوله کشی زیرسقفی
لوله کشی زیرسقفی نیز یک روش نسبتا جدید برای اجرای لوله کشی ساختمان است . در این روش لوله کشی , کلیه لوله کشی از زیرسقف اجرا شده و انشعاب گیری از هرنقطه ای که مناسب باشد با سوراخ کردن سقف صورت میگیرد .
حسن این روش لوله کشی این است که در زمان تعمیرات کف سرویس یا آشپزخانه یا هرنقطه ای که دچار آسیب شده است , آسیب ندیده و تعمیرات از زیر سقفی طبق زیرین اجرا میشود . یکی از بدیهای این روش این است که خرابی لوله آپارتمان شما و نشتی آن به طبقه زیرین باعث اذیت و آزار طبقه پایین شده و طبقه زیرین باید دردسرهای تعمیرات کار شما را به جان بخرد .
البته لوله کشی زیرسقفی بیشتر برای لوله کشی فاضلاب که دارای سقفهای ضخیم بوده اجرا میشود و دلیل فنی آنهم این است که اگر بخواهید لوله کشی فاضلاب را از کف کار کنید , ضخامت سقف افزایش یافته و این از لحاظ معماری به ساختمان لطمه وارد میکند .
لوله کشی از کف
لول کشی از کف بیشتر برای لوله کشی آب و شوفاژ اجرا میشود و برای سایر انواع لوله کشی خیلی مناسب نیست . هرچند این لوله کشی ضعفهای بسیار دارد اما راحتی آن باعث شده هنوز برای لوله کشی آب و گرمایش بسیار طرفدار داشته باشد .